Iniciativa Legislativa Popular de les associacions de persones consumidores de cànnabis.

50.000
67500
signatures
15 de Gener 2016

LA ROSA VERDA RECULL SIGNATURES FINS AL 15 DE GENER 2016

Us comuniquem una bona noticia! La Rosa Verda seguirà creixent dos mesos més. E​l Parlament ha atès la nostra petició de pròrroga, ​justificada per la dificultat per recollir signatures durant les vacances d’agost i el període electoral al setembre, i ens ha concedit el màxim que permet la llei, 60 dies hàbils. E​l final del termini s’amplia per tant fins al 15 de gener de 2016.

Això suposa una gran oportunitat per poder remuntar el període de juliol i agost, en què en general el ritme de recollida de signatures a les associacions ha estat molt baix, i les sortides pel territori han estat limitades per la manca de pressupost.

Ara, després de l’estiu, els clubs tornen a reunir molts socis cada dia, i és el moment per fer una crida a tots els socis que no hagin signat per què passin pel club a fer-ho. També estem augmentant considerablement les sortides amb voluntaris per agafar signatures fora dels clubs, gràcies a què s’ha ampliat el nombre d’associacions involucrades en el finançament del projecte. Si des de la vostra associació podeu col·laborar amb una aportació, per petita que sigui, ens ajudarà a intensificar encara més les diverses campanyes de recollida de signatures fora dels clubs.

ASOC. OBSERVATORIO CIVIL DE POLITICAS DE DROGAS.
IBAN: ES44 0081 7010 57 0001708275

www.larosaverda.org/com-pots-participar/

Actualment tenim 30,000 signatures, i ara l’objectiu que ens marquem és aconseguir com a mínim 40,000 signatures més fins al final del termini el 15 de gener.

A més d’augmentar la quantitat de signatures també és molt important tenir cura de la QUALITAT d’aquestes signatures. Ens segueixen arribant plecs mal omplerts, amb un sol cognom, sense la lletra del NIE o DNI o escrits amb una cal·ligrafia il·legible. P​er tal que la feina que estem fent sigui útil i les signatures puguin ser validades, cal que tingueu en compte les instruccions bàsiques que vam publicar a la web i vam enviar a tots els fedataris des de l’inici de la campanya. ​Volem insistir en aquest aspecte, ja que és fonamental per l’èxit de la ILP. Les normes per omplir bé els plecs són ara a una secció destacada de la web per què es puguin consultar més fàcilment.

www.larosaverda.org/instruccions-per-recollir-signatures-de-la-ilp-la-rosa-verda/

En l’àmbit polític, destaquem el suport dels principals partits del país (amb l’evident excepció del PP), amb fites significatives com la inclusió del tema de la regulació del cànnabis al programa electoral d’ICV, amb menció explícita de suport a La Rosa Verda ILP, l’adhesió directa d’ERC i ICV amb la inscripció de fedataris, l’apertura d’una via de diàleg molt més fluida amb l’actual consistori de Barcelona, i la recent aprovació per part de l’Ajuntament d’El Prat d’una moció de suport a la ILP La Rosa Verda, que esperem serveixi com a model per què molts altres Ajuntaments de Catalunya aprovin mocions similars.

En conclusió, celebrem la bona notícia de la concessió de la pròrroga, constatem la bona sintonia amb la majoria dels partits polítics, però siguem conscients que fins i tot amb aquesta extensió del termini, per aconseguir que aquesta iniciativa prosperi hem de fer gran esforç col·lectiu. Cal augmentar el volum de firmes als clubs, seguir amb l’actual programa de volutaris per anar a recollir signatures fora dels clubs, i tenir més cura de què les firmes estiguin ben agafades, amb bona cal·ligrafia, els dos cognoms, l’adreça d’empadronament, i el DNI o NIE complet amb lletra.

Prorroga-Rosa-Verda