Iniciativa Legislativa Popular de les associacions de persones consumidores de cànnabis.

50.000
67500
signatures
15 de Gener 2016

Comencen les compareixences d’Experts al Parlament de Catalunya

Aquest 11 d’octubre han començat les sessions dels 34 experts proposats per informar a la ponència del Parlament de Catalunya que està preparant i consensuant el text final de la llei. Fins el mes de novembre diferents personalitats del món del cànnabis. aniran exposant als membres de la Comissió la seva pròpia visió sobre el tema.

Professionals del món sanitari, jurídic, catedràtics, entitats i altres experts de reconegut prestigi han estat convidats i destaca el caràcter internacional de les ponències ja que entre els experts tindrem oportunitat de tenir a Milton Romani, secretari de la Junta Nacional de drogues de l’Uruguai o Bàrbara Brohl responsable de les divisions d’impostos, joc, alcohol, tabac i marihuana de Colorado (EEUU).
Les primeres compareixences han estat summament interessants i han il·lustrat amb profunditat la necessitat i conveniència de la regulació proposada.

Josep Rovira, tota una figura de referència en el treball en programes de prevenció de riscos associats al consum de drogues, amb una dilatada experiència al capdavant fundació desenvolupament i d’Energy control, que ha recolzat fermament la iniciativa legislativa.

El Psicòleg Otger Ametller ha destacat l’oportunitat que suposa la llei i l’activitat dels clubs per desenvolupar nous programes de prevenció.


Jaime Prats (editor de la revista cañamo, president de l’associació de tastadors del collsacabra) ha destacat la necessitat de ser valents i regular una realitat existent, hi ha posat èmfasi en l’augment de robatoris e inseguretat conseqüència de l’actual manca de seguretat jurídica.

Bernardo Soriano, advocat representant de la plataforma Regulació Responsable, ha argumentat sobre la competència i legitimitat del Parlament de Catalunya per emprendre la regulació proposada, tot apuntant que estan també en marxa propostes estatals en aquest sentit.

Per la seva part el professor d’Antropologia de la UAB David Pere Martínez Oró, va recalcar el caràcter necessari de les associacions de consumidors de cànnabis i que el procés de normalització comporta una reducció de problemes. Va advertir sobre la proliferació de cànnabis sintètic (molt més perillós) en aquells estats on el cànnabis natural no és accessible.


Fermín Les, de Representació Cannàbica Navarra va advertir sobre la persecució i processament de responsables d’associacions cannàbiques als que els estan demanant duríssimes condemnes de presó, fet que provoca una situació personal i familiar insostenible de persones que no han fet mal a ningú.

Seguirem molt de prop l’evolució de les compareixences d’aquests experts.