Iniciativa Legislativa Popular de les associacions de persones consumidores de cànnabis.

50.000
67500
signatures
15 de Gener 2016

El Tribunal Suprem delimita quan és delicte el cultiu i consum compartit de cànnabis

Ens arriben males notícies des del Tribunal Suprem. Est ha resolt com a il·legal l’activitat de l’associació d’Estudis i Usuaris de Cànem Ebers, en una sentència que senti un precedent jurídic que posa en escac a tot el sector associatiu cannábico del país. La via per superar aquest dur revés del Tribunal Suprem es troba en l’aprovació d’una nova llei que s’ajusti a la realitat social actual, i als drets i llibertats fonamentals de les persones.

La Iniciativa Legislativa Popular la Rosa Verda, aquesta en plena campanya de recollida de signatures (30,000 signatures de suport aconseguides fins avui) per aconseguir precisament aquest objectiu a Catalunya. Ara més que mai necessitem el suport de la societat civil per aconseguir que el Parlament debati i aprovi una nova legislació en matèria de cánnabis.

——————————-

Autor: 
Comunicació Poder Judicial

El Ple de la Sala II del Tribunal Suprem, al costat de tres vots particulars, ha resolt el cas d’una associació de Bilbao en relació al cultiu i consum compartit de cànnabis, la fallada del qual es va avançar el passat 8 de juliol.

En relació al cas concret, la resolució assenyala que el cultiu i distribució organitzada, institucionalitzada i amb vocació de persistència en el temps de cànnabis entre un col·lectiu integrat per 290 persones components d’una Associació i obert a noves incorporacions satisfà les exigències típiques de l’article 368 del Codi Penal, que condemna el cultiu de drogues i l’afavoriment del seu consum.

En termes generals, la sentència també delimita que el cultiu ‘compartit’ de cànnabis destinat al consum exclusiu i excloent d’els qui promouen aquesta producció a escala reduïda, àdhuc sent activitat no legal, pot mancar de rellevància penal en determinades condicions.

La sentència condemna a cinc persones relacionades amb l’associació d’Estudis i Usuaris del Cànem Ebers, de Bilbao, a penes d’entre 3 i 8 mesos de presó, en apreciar que va haver-hi error sobre la ilicitud del fet, i, en dos dels acusats, per l’escassa entitat dels fets.