Iniciativa Legislativa Popular de les associacions de persones consumidores de cànnabis.

50.000
67500
signatures
15 de Gener 2016

La ILP demana al Parlament de Catalunya que presenti la llei al congrés

Avui,  el Tribunal Constitucional ha declarat la inconstitucionalitat de la Llei d’associacions de consumidors de cànnabis de Catalunya. Creiem fermament que aquesta és una decisió fruit d’una visió tancada del marc Constitucional, sustentada en una percepció limitada de l’abast dels Drets Fonamentals reconeguts a la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i la seva tutela per part de les administracions i els òrgans judicials. Podem afirmar que els drets fonamentals, sobretot d’aquells que discrepen, dels diferents no estan al capdamunt de l’ordenament jurídic, de l’estat del dret, sinó que resten subordinats a la bona voluntat de les instàncies judicials.

Sabem però que l’esforç i suport de tants milers de persones, i la tasca parlamentària duta a terme no ha de ser de bades. En la tramitació de la llei es va assolir un amplíssim consens dins de la representació Parlamentària i van recolzar la Llei els grups parlamentaris de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es pot, el Partit dels Socialistes de Catalunya i la CUP.

Per tot plegat, demanem al Parlament de Catalunya i als seus grups parlamentaris que de conformitat amb l’article 61 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, que adaptin la llei anul·lada la presentin a la Mesa del Congrés dels Diputats com a Proposició de Llei d’Associacions de Consumidors de Cànnabis d’Espanya.

La Rosa Verda
Comissió promotora de la ILP d’associacions de consumidors de cànnabis de Catalunya
Contacto: coordinacio@larosaverda.org

Representació de la Comissió promotora
Oriol Casals
Tel.- 607 937691