Iniciativa Legislativa Popular de les associacions de persones consumidores de cànnabis.

50.000
67500
signatures
15 de Gener 2016

Opinió al diari El Mundo favorable a La Rosa Verda

El diari El Mundo publica avui un interessant article d’opinió signat per Núria Ribó, que explica de manera breu, clara i directa, les virtuts i objectius de la ILP La Rosa Verda, i la incoherència de les mesures anunciades per l’Alcalde Trias per clausurar el 80% de les Associacions Cannàbiques de la ciutat. La columnista del diari El Mundo declara a la primera línia del seu article: “Jo no fumo, ni tabac ni marihuana. Però no entenc la persecució dels clubs de Cànnabis que ha iniciat l’Ajuntament de Barcelona.”

Aquesta entrada deixa clar que estem llegint una opinió totalment aliena al “mòn cannàbic“, una veu independent que es pregunta, des del sentit comú d’una ciutadana que mai ha trepitjat un club cannàbic, però en té tres ben a prop de casa seva, quin sentit té i quins avantatges pot reportar a la societat la prohibició d’aquestes  associacions. Protecció de la infantesa, diu l’alcalde? Si acceptem aquesta absurda premissa, la pregunta inevitable és “i que passa amb els bars?”. L’argument no s’aguanta per enlloc, i el llautó electoralista es pot veure des de d’una hora lluny.

Els grans mitjans de comunicació general, malgrat dedicar la majoria del seu contingut informatiu a la campanya de les eleccions municipals, s’estan fent ressò i parlen a favor de la Iniciativa Legislativa Popular La Rosa Verda, actualment en fase d’inscripció de fedataris (http://www.larosaverda.org/operacion-fedatarios/), i assenyalen de manera unànime l’arbitrarietat de les mesures repressores que ha anunciat l’alcalde coincidint amb el tret de sortida de la seva campanya per la reelecció.