Iniciativa Legislativa Popular de les associacions de persones consumidores de cànnabis.

50.000
67500
signatures
15 de Gener 2016

Respecte, flexibilitat, dignitat: no recorrin la llei Catalana del cànnabis

Des de la coordinadora de la Rosa Verda li demanem al Govern d’Espanya que recapaciti en la seva decisió d’impugnar la Llei d’associacions de Consumidors de Cànnabis de Catalunya davant el Tribunal Constitucional.

En primer lloc perquè la suspensió de llei llançarà a centenars d’entitats i milers de consumidors als braços del mercat negre i la inseguretat jurídica. Perquè aquesta llei obeeix al mandat de tutela dels drets civils i protecció de la salut pública que Constitució i Estatut imposen als poders públics i no a un capritx sectarista.

Demanem que es tingui en compte que aquesta llei gaudeix d’un consens social aclaparador a Catalunya: Va ser impulsada per Iniciativa Legislativa Popular i va obtenir el suport de 119 vots a favor per únicament 8 en contra. Un consens que va aconseguir posar d’acord a TOTS els grups polítics a excepció del Partit Popular.

Els demanem que abandonin la via del frontisme a les iniciatives perifèriques que vostès consideren com un desafiament quan únicament volen donar resposta a les demandes cíviques de la nostra societat. És ara evident que aquesta actitud ha contribuït decisivament a la gravíssima deterioració de les relacions amb les Institucions i una part significativa de la població de Catalunya.

Ens permetem apuntar que la legalització del cànnabis és un procés que incideix en molts drets i normes a voltes confrontades, cap altre govern del món ha optat per la suspensió de les normes dels seus estats o comunitats. La maduresa democràtica i lleialtat institucional de països amb una major tradició democràtica com als Estats Units ha permès que el seu Govern Federal lluny d’entendre la legalització estatal com un desafiament, hagi prevalgut el benestar, la maduresa i l’autonomia de les seves comunitats i en conseqüència optat per una interpretació flexible del seu ordenament.

En les gravíssimes circumstàncies a les quals la nostra societat s’enfronta els sol·licitem que no recorrin la llei, i que donen també vostès un pas cap a la via del reconeixement i la flexibilitat, doncs és l’única que permet expressar la dignitat ciutadana, acollir els anhels socials i individuals i preservar l’ordenament democraticament.

NOTA DE PREMSA – LLEI CATALANA CANNABIS 14 OCTUBRE 2017

#LAROSAVERDA
www.larosaverda.org